Datum

27 april 2024 12:00

Accommodatie

Kattegat

Vandaag kregen we met simikos een zware tegenstander op bezoek,ze waren op basis van de heenronde in mijn ogen de best voetballende ploeg in onze reeks en daarbij ook nog eens fysiek sterk.Wel wisten we op voorhand dat er veel ruimte in de rug van hun verdediging zou liggen en dat was vandaag aanvallend dan ook waar de focus op lag.We waren zo goed als op ons sterkst vandaag en het was het moment om te schitteren,en hoe!Al vroeg in de wedstrijd rendeerde het met Mats K naast Filip in de spits en onze eerste actie was ook al direkt prijs.Een perfect opgebouwde aanval van achteruit via Joren met vlot combinatiespel zorgde ervoor dat we Mats K alleen voor doel kregen en die knalde droog binnen.Daar waar hij vorige week nog te veel twijfelde had hij de richtlijnen goed begrepen vandaag en zette ons op rozen.Spijtig genoeg duurde het sprookje niet al te lang en op de eerstvolgende gevaarlijke fase in onze 16 meter konden ze na een hoekschop vrij binnenkoppen.Onze bezetting was hier niet goed waardoor er vanaf het penaltypunt vrij kon gekopt worden,in onze afspraken moet hier altijd iemand dekking geven.Anderzijds wel toegegeven dat hij mooi en onhoudbaar krachtig naast de paal werd binnengekopt maar het was wederom een te vermijden doelpunt.In het tweede kwart hadden we het wel wat moeilijker en kwamen we meer en meer onder druk maar hielden goed stand tot we ongelukkig bij het wegwerken van de bal in onze 16 meter de bal tegen de arm van een eigen speler schoten waardoor we toch met een minieme achterstand de kleedkamer opzochten.Er was nog niets verloren,er bleven in de omschakelingsmomenten mogelijkheden en het was nu zaaks om die te benutten maar na een lange bal uit het niets kregen we de 1-3 tegen en dat was toch wel een domper.Toch was ik positief verrast hoe de onzen bevrijd het spel in handen namen en op zoek gingen naar de aansluitingstreffer.Eerst verdween een lobbal van Filip nog net over en iets later wederom een goed opgebouwde aanval van achteruit maar Filip zijn schot belandde op de keeper.Daar waar we in het verleden nog afgestraft werden in deze situaties grepen we in het laatste kwart de wedstrijd volledig in handen en deden we het ook verdedigend veel beter met goed hoge druk waardoor we nu het merendeel op de helft van de tegenstander kampeerden en daar werden we dan ook voor beloond.Nicola schoot prachtig en heel beheerst knap naast de paal de 2-3 binnen en een paar minuten later was Hannes jaloers en krulde enig mooi van buiten de 16 meter de bal in de winkelhaak.Wat een sensatie hier!Wat een ongelooflijk momentum in ons proces en de drang in de ploeg om te winnen was zo groot dat we in al onze overmoed een paar minuten voor tijd op een counter liepen en de wedstrijd toch nog maar eens door een rommeldoelpunt nog nipt uit handen gaven en verloren met 3-4.Toch een glansprestatie vandaag en we hebben bewezen dat we met de betere ploegen in onze reeks konden meestrijden voor de overwinning.Proficiat en trek deze lijn door in de toekomst!De trainer